Rooskleurig helpt bedrijven, personen en teams sterker te communiceren.

In 2006 ben ik Rooskleurig Communicatieburo gestart, de beste beslissing ooit! Mijn hart ligt bij communicatie. Ik werk niet voor niets al 20 jaar in het communicatievak. Ik heb alle facetten van het vak onderzocht en vele bedrijven en personen mogen adviseren. MKB bedrijven, zelfstandig ondernemers, gemeenten, uitgeverijen, onderwijsinstellingen, auteurs, leidinggevenden, teams, professionals en netwerken. Dit heeft me all-round gemaakt.

Je kunt mij inschakelen voor advies, training, team coaching of individuele coaching om de communicatie in een bedrijf te verbeteren. Dat kan gaan om de externe communicatie naar klanten en relaties, of de interne communicatie naar of tussen medewerkers onderling.

‘Mijn aanpak is aan de ene kant doortastend, ik heb een grote drive om dingen die niet lopen te verbeteren. Maar aan de andere kant ga ik heel persoonlijk te werk. Ik stel mensen op hun gemak en nodig ze uit om eerlijk te zijn. Met een brede blik te kijken. Ik heb heel wat boeken bestudeerd over organisatieontwikkeling, marketing, communicatie, media… Waardevol en deze kennis deel ik ook graag, maar ik weet ook dat in veel bedrijfskundige informatie andere kennis verloren is gegaan. Denk aan filosofie, psychologie, natuurkunde. Ik heb dit in mijn werkwijze verweven. Vooral van waarde omdat het bij communicatie niet alleen om de feiten gaat. Niet alle succesfactoren zijn meetbaar of te verklaren. Emotie, energie en het onbewuste spelen ook een belangrijke rol. Roos

Werkwijze

Bedrijven
Veel bedrijven zijn hard op zoek naar hun onderscheidende waarde. Logisch ook, er is zoveel concurrentie. Toch wordt het ‘unieke’ van een bedrijf nog te vaak aan de buitenkant gezocht: een bijzonder product of dienst, een interessante prijsstelling, een fraaie folder of website, een opgepoetst marketingverhaal. Allemaal prima, maar ik denk dat de meest onderscheidende waarde de binnenkant van een bedrijf is. Oftewel de identiteit: Wie zijn de mensen die er werken? Wat is de missie? Wat is de visie? Wat vindt het bedrijf belangrijk? Wat wil het voor klanten betekenen? Welke unieke kwaliteiten heeft het bedrijf? Vragen waarmee je als bedrijf kleur bekend. En juist deze zaken in de communicatie voorop zetten werkt, want op dit vlak is geen enkel bedrijf hetzelfde!

De binnenkant van een bedrijf heeft meer potentie dan een unieke profilering. Als de zaken intern goed lopen betekent dat veel voor het bedrijfsresultaat. Intern beginnen is extern winnen!

Teams
Werk je met een team samen of een samenwerkingsverband dan kan daar nog wel eens ruis op de lijn ontstaan. Doordat je met verschillende persoonlijkheden samenkomt zal het communiceren niet altijd vlekkeloos gaan. Irritaties, passiviteit, dominantie, stokkende besluitvorming, inefficiëntie, non productiviteit… het kan allemaal het gevolg zijn van gebrekkige onderlinge communicatie. Door onderling kleur te bekennen kom je te weten te komen hoe anderen ‘in de wedstrijd’ zitten, begrijp je de verschillen beter en gaat ze zelfs waarderen. Daarmee zal de communicatie verbeteren en de groepsdynamiek veranderen. Snel daarna volgt de samenwerking! Veel slecht functionerende teams denken dat teamleden bepaalde capaciteiten missen of dat hun mening te veel verschilt om er ooit samen uit te komen. Terwijl het eerder een communicatieprobleem is.

Persoonlijk
Kleur bekennen naar jezelf toe is ook zeer lonend. Je ontdekt wat voor impact jouw persoonlijke communicatie heeft. Hoe jij op anderen overkomt. Wat jouw communicatiestijl is. Hoe je anderen het beste overtuigt en mee krijgt. Je weet jouw bijdrage in een groep. Uiterst handig als je bijvoorbeeld leidinggevende bent. Ik geloof dat als je je communicatie uitlijnt met wie je bent en waar je voor staat het veel meer bereik heeft. En je mensen makkelijker mee krijgt.”

Rooskleurig werkt zelfstandig of in een samenwerking met een team van professionals.

Bekijk lijst met opdrachtgevers>

Wat zeggen anderen?

 

“Het is me nog steeds een raadsel wat Roos precies heeft gedaan, maar het is haar gelukt om ons team beter met elkaar te laten communiceren. Hoewel we ons vak allemaal uitstekend verstaan, hadden we qua omgang en interactie de bodem met elkaar geraakt. Zo erg dat het onze resultaten ging beïnvloeden. Door het traject met Roos konden we het tij te keren. Nu kunnen we ons weer geheel richten op waar we goed in zijn.”

– Teamleider technisch bedrijf

“De teamsessie bij Roos heeft ons MT team weer op het goede spoor gezet. We ontdekten een andere kant van elkaar, waardoor we beter konden dealen met de verschillen. We zagen in dat we als team eigenlijk heel complementair aan elkaar zijn. En dat bepaalde struggles niet direct aan de teamleden lagen, maar vooral met de groepsfase waarin wij als team zaten te maken had. Dit alles maakte ons toleranter en bereidwilliger de aangereikte communicatietechnieken in te zetten.” 

– Alfred de Jong, manager en MT lid

“Roos heeft mij op een heel persoonlijke en betrokken manier geholpen op zoek te gaan naar mijn identiteit. Wie ik ben als persoon, wat mij typeert, wat mij drijft, etc. Het resultaat was verrassend en erg waardevol: een blauwdruk van mijzelf in woorden en kleuren. Hierop kan ik, als persoon maar ook met mijn bedrijf, verder bouwen! Samen met Roos heb ik deze blauwdruk vertaald naar een nieuwe website, die daardoor veel kleuriger en persoonlijker is geworden.”

– Petra den Hollander, advocaat

“Roos is als communicatie-expert goed in het snel doorgronden van de klantvraag. Vanaf de eerste samenwerking met Roos is er een klik. Ze is flexibel en doelgericht. Ze denkt pro-actief met de klant mee.”

– Marielle van de Erve, communicatieadviseur

“Roos heeft mij door haar manier van vragen stellen en verschillende benaderingen geholpen om even stil te gaan staan rondom dat wat te maken heeft met mijn communicatie naar de markt. Ik geniet van mijn werk en laat mij dan ook gemakkelijk verleiden om mij vooral daarop te richten en dit soort zaken elke keer een beetje vooruit te schuiven. De manier waarop Roos aan het werk is gegaan en echt op zoek is gegaan naar mijn verhaal maakte het niet alleen kwalitatief heel goed maar vooral echt leuk om te doen! Ik heb er plezier in gekregen en kijk nu zelfs uit naar de verdere praktische invulling. Roos haar kracht is dat ze dingen helder maakt en de lading eraf haalt.”

– Tamara de Jong, coach verandermanagement

Lees meer ervaringen…
pijltjes-Rooskleurig

Ook kleur bekennen?

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend inspiratiegesprek in mijn studio. Mail of bel voor het maken van een afspraak. roos@rooskleurig.nl – 06-52067313.

BewarenBewaren

BewarenBewaren