Communicatietraining persoonlijke effectiviteit

Deze training leert hoe iemand het maximale uit zijn of haar functie haalt. Het gaat in op het ontwikkelen van kwaliteiten, persoonlijk leiderschap, weten wat je kan en niet kan, wat je wilt en niet wilt, weten hoe jezelf aan/bijstuurt, tot actie komt, omgaat met werkdruk en stress, je gedrag veranderen, duidelijk communiceren over je belangen, ideeën en doelstellingen, geven en ontvangen van feedback, doelgericht werken, plannen en het managen van tijd en taken. Het geeft kennis en inzichten. En brengt mensen in beweging.

Als je ergens goed in bent, staat daar altijd iets tegenover waar je minder goed in bent. Je kunt nu 2 dingen doen: a, je alleen nog maar richten op dat waar je goed in bent om zo je effectiviteit te verhogen. Of b, werken aan de dingen waar je minder goed in bent, om er zo meer uit te halen. Hoe dan ook, je moet eerst weten waar je kwaliteiten helpend zijn en waar ze je juist in de weg zitten. Dat leert de training als eerste. Wat daaruit komt is per persoon verschillend. Zo moeten sommige mensen vooral op plekken zitten waar ze voortdurend in de weer zijn en anderen juist rust nodig hebben om te luisteren of zich over iets complex te buigen. Je kunt beter de echte kwaliteiten zo ontwikkelen, dat je het met passie professioneel inzet. Van daaruit kun je wel kijken of bepaalde talenten nog onder-ontwikkelt zijn, zodat je er meer uit haalt. Of dat valkuilen onderschept kunnen worden. Of hoe je jezelf kan bijsturen als er een blinde vlek in je gedrag zit.

Als je je persoonlijke effectiviteit wilt veranderen vraagt dat om een verandering van je gedrag. Aanpassen van je gedrag lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Iedereen die dat ooit geprobeerd heeft weet dat (denk aan stoppen met roken, afvallen, niet meer nagelbijten, niet alles naar je toetrekken..). Waarom is gedrag veranderen zo moeilijk voor ons? Een belangrijke reden is dat het meeste van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onbewuste. Het woord zegt het al on=niet bewust. Je weet niet precies waarom je iets doet of laat. Mensen schijnen zich van 10% wat er in zich omgaat bewust te zijn en van 90% niet! Als je gedrag dan door je onbewuste wordt aangestuurd, een groot grijs gebied, dan is het met recht een uitdaging om daar je vinger achter de krijgen? Hoe kun je je gedrag veranderen als de motor erachter niet zichtbaar voor je is? Verstopt zit. Wat je als eerste te doen hebt is ‘dat wat onbewust is, bewust te maken’. Dit is lastig in je eentje. De training helpt hierbij.

Duur is 5 trainingssessies van een dagdeel.

Het globale programma van de persoonlijke effectiviteitstraining is:

 1. Persoonlijk leiderschap
  We gaan in op de vragen: wie ben je, wat wil je en wat doe je. Jezelf persoonlijk kennen, kunnen aansturen en ontwikkelen is een belangrijke stap in effectiever werken.
 2. Kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen
  We zoomen in op waar je goed in bent, daar waar je je aan irriteert en je ontwikkelpunten. Haal jij het beste uit je zelf? Waar zit nog ruimte en wat moet je eigenlijk niet meer willen doen?
 3. Gedragsverandering
  Als je je persoonlijke effectiviteit wil veranderen vraagt dat vaak om een verandering van je gedrag. Aanpassen van je gedrag lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Iedereen die dat ooit geprobeerd heeft weet dat (denk aan stoppen met roken, afvallen, niet meer nagelbijten, niet alles naar je toetrekken..) Hoe werkt het wel.
 4. Communicatie
  Communicatie is een belangrijke sleutel naar effectiever werken. Wat is jouw persoonlijke communicatie en dat tussen jou en de ander. Hoe werkt communicatie tussen twee mensen precies. Waar kun je op letten.
 5. Effectiviteit
  Hierin kijken we naar jouw persoonlijke effectiviteit in de vorm van het stellen van prioriteiten, doelen en een planning maken.

De training is individueel te volgen of in groepsverband met een team of eigen groep, max. 12 personen. Locatie is de studio van Rooskleurig in Barendrecht.

Iets voor jou?

Neem contact op voor meer informatie. Of kom een keer kennismaken om te kijken of het klikt.