Ik adviseer bedrijven hoe ze hun communicatie kunnen versterken. Door te kijken naar organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, talentontwikkeling en leiderschapsontwikkeling leggen we een basis voor optimale bedrijfsresultaten.

Naast een adviesgesprek bied ik een aantal communicatiesessies aan. Dit is een combinatie tussen een advies, onderzoek en brainstorm.

 • Organisatieontwikkeling
  Voor de meeste bedrijven, maar vooral als een bedrijf wil groeien of veranderen, is het belangrijk een strategie te hebben. Een koers waar het bedrijf op afstuurt. Dat werkt intern fijn, iedereen weet waar we heen gaan. Maar ook de communicatie naar klanten en relaties krijgt meer impact. Voordat je een strategie neerzet, is het goed om eerst de identiteit van het bedrijf te achterhalen. Ik denk dat daar de meest onderscheidende factor zit. Maar ook de sleutel voor de beste strategie. In een adviesgesprek vertel ik daar graag meer over. Het bepalen van de identiteit (de visie, missie, kernwaarden, kernkwaliteiten en ambitie van het bedrijf) en een strategie die daarop aansluit kan in een communicatiesessie voor bedrijven.
 • Teamontwikkeling
  Bij teams of samenwerkingsverbanden ontstaat in de onderlinge communicatie nog wel eens ruis op de lijn. Doordat je met verschillende persoonlijkheden samenkomt, gaat het communiceren niet altijd vlekkeloos. Irritaties, passiviteit, dominantie, stokkende besluitvorming, inefficiëntie, non productiviteit… kan allemaal het gevolg zijn van gebrekkige communicatie. In een adviesgesprek vertel ik daar graag meer over. Aan de slag gaan om de situatie te onderzoeken en te verbeteren kan in een communicatiesessie voor teams.
 • Talentontwikkeling
  Ik ben een groot voorstander van de juiste mensen op de juiste plek krijgen in een bedrijf. Voor de mensen zelf een verademing, niet langer tegen de stroom in zwemmen of met veel discipline de werkdag doorkomen. En voor het bedrijf een zegen omdat de ‘motivatie’ en ‘bekwaamheid’ bij medewerkers hoog zal scoren. Niet slechts 1 van deze factoren. De ideale combinatie voor zelfsturende en hoog productieve teams. In een adviesgesprek vertel ik hier graag meer over. Iemands talent ontluiken en ontwikkelen kan in een communicatiesessie voor personen.
 • Leiderschapsontwikkeling
  De leidinggevenden in een organisatie hebben veel invloed op het succes van bovengenoemde 3 gebieden. Leiderschap heeft veel te maken met communicatie. Communicatie in het management, naar medewerkers, naar klanten en naar jezelf. Hoe dat verloopt daar valt het staat veel mee. In een adviesgesprek vertel ik daar graag meer over. In de communicatietraining leiderschapsontwikkeling komt alles aan bod wat de leidinggevende van nu moet weten over leiderschap.

pijltjes-Rooskleurig

Een advies is ook onderdeel van een aantal onderzoeken:

Interesse in een advies?

Neem contact op voor het maken van een afspraak.