Ik adviseer bedrijven hoe ze hun communicatie kunnen versterken, zowel intern – de onderlinge communicatie in een bedrijf, als extern – de communicatie naar klanten en relaties.

In een adviesgesprek denk ik mee over vraagstukken op gebied van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, talentontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Met als doel een basis te leggen voor optimale bedrijfsresultaten.

 • Organisatieontwikkeling
  Voor de meeste bedrijven, maar vooral als een bedrijf wil groeien of veranderen, is het belangrijk een strategie te hebben. Een koers waar het bedrijf op afstuurt. Dat werkt intern fijn, iedereen weet waar we heen gaan. Maar ook de communicatie naar klanten en relaties krijgt meer impact. Voordat je een strategie neerzet, is het goed om eerst de identiteit van het bedrijf te achterhalen (de visie, missie, kernwaarden, kernkwaliteiten en ambitie van het bedrijf). Ik denk dat daar de meest onderscheidende factor zit. Maar ook de sleutel voor de beste strategie en daaruit vloeiende bedrijfscommunicatie.
 • Teamontwikkeling
  Bij teams of samenwerkingsverbanden ontstaat in de onderlinge communicatie nog wel eens ruis op de lijn. Doordat je met verschillende persoonlijkheden samenkomt, gaat het communiceren niet altijd vlekkeloos. Irritaties, passiviteit, dominantie, stokkende besluitvorming, inefficiĆ«ntie, non productiviteit… kan allemaal het gevolg zijn van gebrekkige communicatie.
 • Talentontwikkeling
  Ik ben een groot voorstander van de juiste mensen op de juiste plek krijgen in een bedrijf. Voor de mensen zelf een verademing, niet langer tegen de stroom in zwemmen of met veel discipline de werkdag doorkomen. En voor het bedrijf een zegen omdat de ‘motivatie’ en ‘bekwaamheid’ bij medewerkers hoog zal scoren. Niet slechts 1 van deze factoren. De ideale combinatie voor zelfsturende en hoog productieve teams.
 • Leiderschapsontwikkeling
  De leidinggevenden in een organisatie hebben veel invloed op het succes van bovengenoemde 3 gebieden. Leiderschap heeft veel te maken met communicatie. Communicatie in het management, naar medewerkers, naar klanten en naar jezelf. Hoe dat verloopt daar valt het staat veel mee.

In een adviesgesprek vertel ik graag meer over deze onderwerpen.

pijltjes-Rooskleurig

Interesse in een advies?

Neem contact op voor het maken van een afspraak.